Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 Další kočičky, které budou k adopci, najdete na naší stránce Zvířata v léčení 

 

 

V útulku čeká na adopci spoustu dalších kočiček, které nejsou na stránkách.

Omlouváme se, z časových důvodů nejsou stránky aktualizovány každý den.

mia-m-1.jpgmia-m-2.jpg

Mia, mourovaná kočička, nar. 08/2023, odčervená, očkovaná

Tato mladá kočička byla do útulku umístěna ze zdravotních důvodů majitelky. Mia byla zvyklá žít v bytě. V ouškách má svrab, který byl ošetřen. Miunka se zatím srovnává se změnou prostředí, je uzavřená a smutná. Jistě se ale brzy rozkouká a bude se cítil lépe. Jedná se o čistotnou a hodnou kočičku, která moc touží po milujícím a klidném zázemí. V útulku pod číslem 41. 

pegy-2.jpgpegy-4.jpgpegy-5.jpg

Pegy, bílomourovaná kočička, 4 roky, odčervená, očkovaná, kastrovaná

Tato kočička byla nalezena v Ostravě-Zábřehu na ul. Čujkovova s velmi vážným poraněním levé zadní končetiny. Pegy byla do útulku přijata s devastujícím poraněním s pokročilou infekcí a její život visel na vlásku. Dne 4.12. byla provedena amputace celé zadní pacinky a nasazena léčba. Pegy se po zákroku velmi dobře zotavila a dnes je již zdravá. Vyklubala se z ní veselá a velmi hravá kočička, která miluje hry s hračkami. Pegy byla plachá a neměla s lidmi žádné zkušenosti. Postupem času ale přišla na to, že se nemá čeho bát a nyní si umí pořádně užívat pohlazení, o které si už sama říká. V novém prostředí bude potřebovat citlivé zacházení a trpělivost, ale s důvěrou k lidem už je tak daleko, že se brzy adaptuje a svému člověku bude skvělou kamarádkou. Dne 11.1. byla provedena kastrace. V útulku od číslem 486.

venousek-1.jpgvenousek-2.jpg

Venoušek, bílorezavý kocourek, 1,5 roku, odčervený, očkovaný, kastrovaný

ZADANÝ

Tento mladý kocourek byl do útulku přijat se stejně starým kocourkem Jeníkem poté, co měli být údajně nalezeni v Dobroslavicích. Je evidentní, že se o kocourky někdo staral a nejspíše se jich zbavil. Pravděpodobně se jedná o sourozence. Venoušek je moc hodný a přítulný kocourek milé a přátelské povahy. Je čistotný a vděčný za každé pohlazení. Vhodný do bytu. Dne 26.2. byla provedena kastrace. V útulku pod číslem 33.

jenik-1.jpgjenik-2.jpg

Jeník, rezavý kocourek, 1,5 roku, odčervený, očkovaný, kastrovaný

ZADANÝ

Tento mladý kocourek byl do útulku přijat se stejně starým kocourkem Venouškem poté, co měli být údajně nalezeni v Dobroslavicích. Je evidentní, že se o kocourky někdo staral a nejspíše se jich zbavil. Pravděpodobně se jedná o sourozence. Jeník je moc hodný a přítulný kocourek milé a přátelské povahy. Je čistotný a vděčný za každé pohlazení. Vhodný do bytu. Dne 26.2. byla provedena kastrace. V útulku pod číslem 32.

ukr-1.jpgukr-2.jpg

Asia, želvovinová kočička, nar. 07/2023, odčervená, očkovaná

ZADANÁ

Tato mladá kočička již prošla útulkem jako nalezenec. Našla brzy domov, avšak v rodině přišly změny, které nedovolovaly, aby Asia mohla zůstat. A tak opět čeká v útulku na druhou šanci. Asia je typické aktivní a temperamentní kotě, které rádo všechno zkoumá. Jedná se o čistotnou a osobitou kočičku. V útulku pod číslem 31.

mates-2.jpgmates-3.jpg

Mates, černobílý kocour, 3 roky, odčervený, očkovaný, kastrovaný

Tento kocourek byl do útulku umístěn po úmrtí majitelky. Mates byl zvyklý žít u rodinného domku, kde měl přístup jak na zahradu, tak i dovnitř. Mates je v útulku nesvůj a bojí se.  Po nějaké době už se ale otrkal a ukázal svou milou a mazlivou povahu. Matýsek je citlivější kocourek, který se v domácím prostředí jistě aklimatizuje dříve, než v útulku. Má moc rád společnost ostatních koček a je vhodný k jiné kočce. Moc rád by našel hodného člověka, který mu dá milující domov a ztracenou radost ze života. Dne 26.1. byla provedena kastrace. V útulku pod číslem 18.

bm.jpg
coudy-1.jpgcoudy-3.jpg

Coudy, bílý kocourek se znaky, 6 let, odčervený, očkovaný, kastrovaný

Tento kocourek byl odchycen v Moravské Ostravě na ul. Frýdlantská. Na krku měl v době nálezu černý obojek bez označení. Coudy byl do útulku přijat s poraněním levé zadní končetiny a se zánětem hodních cest dýchacích. Z krevních testů byly zjištěny vyšší ledvinové hodnoty. RTG prokázalo vážnou, mnohočetnou frakturu levé zadní končetiny. Coudy se nejprve musel stabilizovat, přeléčit rýmu a nasadila se striktní ledvinová dieta. Kocourek se zlepšil na tolik, že jeho krevní testy jsou již téměř v normálu. Dne 14.12. byla provedena operace, při které se zlomenina fixovala šrouby. Zároveň byla provedena i kastrace. Jedná se o hodného a přátelského kocourka, který se rád mazlí.  Coudy je nebojácný, zvídavý kluk vyrovnané povahy. V útulku pod číslem 467.