Jdi na obsah Jdi na menu
 


Četrík

7. 1. 2011

Ahojte kočičáci a kočičky,

jmenuji se Čertík, jsem asi 6-ti měsíční černý kocourek, a z útulku v Ostravě Porubě si mě vzali hodní páníčci v polovině září 2010. Přišli si sice pro tříbarevnou kočičku, ale já jsem viděl příležitost a chytl páníčka tlapkou přes klec za prst- a bylo to  Doma v Opavě jsem zjistil, že mám kamaráda, asi o dva měsíce staršího mourovatého kocourka Bertíka, který si naše páníčky taky našel sám.

Obrazek

 Ze začátku se mě Bertík bál, ale mi to vůbec nevadilo, přivlastnil jsem si aspoň jeho pelech - líbil se mi víc, než můj nový, a taky hračky. Pak se ale otrkal a všechno mi to pěkně vrátil. Teď už jsou z nás dlouhou dobu nerozluční kamárádi - když jednoho z nás páníčci omylem někam zavřou, stojíme na obou stranách dveří, škábeme packou a brečíme, dokud nás k sobě zase nepustí.

Obrazek 

Bertík je trochu nemotora, tak ho učím různým kouskům. Chodíme třeba po kuchyňské lince nebo jídelním stole, což dříve Bertík neuměl a a ani nemohl. Ale to přece nejde, aby nám páníčci něco zakazovali, ti jsou tady od toho, aby se o nás starali a myslím, že už to pochopili. Já zase neumím moc zahrabávat hovínka na záchodku, tak to Bertík občas udělá za mně. Jinak většinu času dřímem na okeních parapetech nebo pohovce, ale mně se stejně nejvíc líbí teploučká klávesnice notebooku.

Obrazek

Zbylý čas se honíme po bytě a hrajeme si na kočičí rvačky, až lítají chuchvalce našeho krásného zimního kožíšku. Já jsem teda dost přibral, ale nemůžu za to, že Bertík nechává zbytky. Mně navíc strašně chutná lidské jídlo, umím vyskočit kamkoli, abych ho získal - do dřezu, do ledničky, a když mě zavřou do spižírny, tak jsem potichu, ať mám dost času prohledat odpadkové koše. V listopadu k nám domů přibyl Kubík- malinký ukřičený klučina. Ale zatím je neškodný, jen leží, mává ručičkama nebo pláče- a to nás moc nezajímá. Pro jistotu jsme ale začali být o hodně mazlivější, ať nespadneme z lopatky. No ale buďme upřímní, kdo by mohl nemít rád takové dva krásné kocoury
Všem kocourků a kočičkám proto přeji, aby měli taky takové štěstí jako já.

Obrazek

Zdraví Čertík