Jdi na obsah Jdi na menu
 


Edík-Macík

25. 3. 2009

Dobrý den přeji všem pracovníkům útulku a dovoluji si podat informace o kocourovi Edíkovi, kterého jsme si od vás vzali a přejmenovali jej na Macíka. Po velmi těžké nemoci se kocourek zotavil, začíná mu dorůstat kožíšek na vyholených místech a ztrácí starou srst, kterou stále vyčesáváme.

Obrazek

Mysleli jsme si, že po měsíci u nás už kocourka známe, ale až teď zjišťujeme, že je to sice důstojný a rozvážný tvor, ale i hravý, aktivní a horolezící chlupáček. To, že si bez problémů vyleze na skříně je pro nás novinka, alespoň máme nový úkol vyfotit ho při téhle zábavě. Na to, jak je mohutný a zdánlivě neobratný, je neskutečně bystrý a občas hravý, jako malé kotě.

Obrazek

V podstatě s námi tráví všechen náš čas, co jsme doma a hodně často si přijde pro pomazlení a pohlazení. Občas se ještě leká, ale jen mimořádně - jsme totiž celkem tichá a bezkonfliktní domácnost, takže i hlasitý hovor návštěvy nebo výbuch smíchu jej lehce znepokojí. Ale myslím si, že si zvykne i na tohle - s návštěvami se snáší velmi dobře, přijde se ukázat, nechá se pohladit a potom se uloží na některé ze svých oblíbených míst a naslouchá. Také už reaguje klidně na dotek - dříve musel osobu vidět a ruku si očichat.
Má pro sebe celý pokoj i s hračkami, kde odpočívá, když jsme v práci.

Obrazek

Trošičku máme problém s tím, že se neustále dožaduje jídla a loudí když jíme my, ale snad si časem zvykne, že má stále svoje granulky s vodou a v pravidelnou dobu už se hlásí o večeři, což bývá kapsička nebo konzervička. Také už pochopil, že nesmí na stolek a na stůl. Je velmi učenlivý, soustředěně poslouchá a celkem dobře reaguje. Jen jsme ho ještě nenaučili používat škrabadlo, i když mu často ukazujeme, jak na to. Drápky má ale ostříhané, takže nevzniká větší škoda.

Obrazek

Jak už jsem psala, uvažujeme o zakoupení kšírek s vodítkem, aby mohl být Macíček přes léto s námi na zahrádce. Je sice oplocená, ale plná ptáčků, myší a krtků a tak čekám, jak bude reagovat na tyhle podněty.
Myslím, že se u nás Macíčkovi líbí, protože ho především máme moc rádi a on to ví.
Alča