Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sam

21. 7. 2010

 

Dobrý den, 5.7.2010 uběhlo 5 měsíců ode dne, kdy si pro mě přijeli páníčci k Vám do útulku.
Cestu do nového domova jsem zvládl v klidu, jen chvilkama jsem nevěděl, kam jedu a trochu jsem naříkal, ale panička, která se mnou seděla na zadním sedadle mě celou cestu hladila a uklidňovala.

Obrazek

Doma jsem dostal večeři a šli se mnou na procházku.První noc jsem spal v obývacím pokoji na podlaze, protože do pelíšku jsem nechtěl jít a tak mě zakryli dekou aby mi nebyla zima a chodili se na mě s paníčkem dívat, jestli mi něco nechybí.Také si vzali dovolenou, aby mi v novém domově nebylo samotnému smutno. Zpočátku jsem vůbec neštěkal a to bylo divné, protože jsem bígl, také jsem kradl jídlo(ale nikdo se mi nemůže divit, asi jsem dřív zažil velký hlad).

Obrazek


Trvalo asi týden než jsem se zaklimatizoval a dnes už je ze mě správný bígl - vždy nachystaný na procházku, vždy při chut(jídlo kradu stále, ale už je to se mnou lepší), strašně rád nosím balonek a klacky a také moc rád plavu!Nejraději spím v ložnici s páníčky, abych je měl na očích a náhodou mi neutekli, ale nepohrdnu ani sedací soupravou v obýváku. Také jsem byl trochu nervozní, když přijely dospělé děti s vnuky,nevěděl jsem kdo to je a bál jsem se aby mě neodvedli. Dnes už vím,že je to moje smečka, že mě mají všichni rádi a těším se až zase všichni přijedou a bude veselo.

Obrazek


Tak jsem našel nový domov ve kterém je mi dobře. Žiju sice v bytě ne v domku, ale pohybu mám dost. Ráno jde se mnou na procházku páníček(ale to se mic z pelíšku nechce), dopoledne se rád prospím a ve 14 hodin už se vrací panička z práce a hned jdeme na dlouhou procházku nebo na zahradu a večer mě čeká ještě malá procházka po večeři.

Obrazek
Myslím, že bych neměnil a moji blízcí také ne. Jsme rádi, že jsme se našli.
Posílám Vám několik fotek, abyste viděli, jaký jsem fešák a sportovec.
Všechny Vám pozdravuju a děkuji, že jste se o mě starali. Sam

 

 

 

SAMÍKOVY DALŠÍ ZPRÁVY

5.2.2013 uběhly 3 roky od chvíle, kdy jsme si Vám přišli pro pejska - bígla, kterému  tehdy bylo ( podle odhadu) 6-7 let. V listopadu předešlého roku nám náš bígl Beník umřel, nám bylo moc a moc smutno a štěňátko jsme nechtěli a do oka nám padl právě Samík, který se nacházel ve Vaši péči. Stačil jeden pohled do jeho krásných,bíglích očí a byl náš.....
I když první rok byl velice krušný, Samík si přetrhal vazy nejdřív v jedné nožce a následně i v té druhé ( obě mu odoperoval MVDr. Nytra na Vaší klinice), nikdy jsme nelitovali, že jsme si vzali staršího pejska. Je to naše zlatíčko, je naprosto bezproblémový, doma nic neničí, od začátku ho pouštíme na volno, s dětmi nemá nejmenší problém, jen velcí psi mu asi vyvolávají nějaké špatné vzpomínky a je ostražitý.
V roce 2012 musel absolvovat další operaci, tentokrát břicha ( měl v břišní dutině nějaký opouzdřený zánětlivý útvar velikosti vejce a působilo mu to obtíže). Zvládl to velice dobře a doufáme, že s námi bude ještě hodně a hodně dlouho.Máme ho opravdu moc rádi.
A proč to píši? Hlavně pro Ty, kteří váhají, zda si vzít z útulku staršího pejska a mají z toho obavy....

002.jpg


Lidi, neváhejte! Jestli si s pejskem padnete do oka, bude to vztah na celý život a pejsek Vám to bude vracet každou minutu svou láskou a oddaností a radostí z toho, že má svoji rodinu.
Všechny na klinice pozdravujeme, sestřičky, pana doktora a děkujeme za senzačního kamaráda.

Pozn. Vím, že se u Vás vystřídalo během těch let několik bíglů, ale náš Samík byl asi ten první a jako poznávací znamení - je kastrovaný a chybí mu půl ocásku.
Strašně rád jí a je to na něm vidět. Přikládám fotky, no, není zlatý??
Zdraví  Hana a Josef Vavříkovi z Nového Jičína a Samík.

 

001.jpg